Etica editorială
Responsabilitatea autorilor
Autorii vor declara că manuscrisul este original şi că nu este parţial sau integral plagiat, că acesta nu a fost publicat, nu se află sub tipar sau trimis unei alte edituri pentru evaluare şi publicare la momentul respectiv. Autorii se vor asigura că deţin permisiunea de publicare a tuturor documentelor anexe (fotografii, hărţi, tabele, grafice, imagini scanate ale unor documente) şi trebuie să menţioneze corect toate sursele folosite în lucrare. Toţi semnatarii lucrării trebuie să fi contribuit la realizarea acestuia în calitate de autori. Autorii sunt invitaţi să îşi revizuiască manuscrisul în conformitate cu observaţiilor recenzorilor. Orice greşeală apărută în timpul editării trebuie să fie semnalată de autor, cu ocazia corecturilor. De asemenea, autorii trebuie să menţioneze sursele de finanţare care au contribuit la realizarea studiului.
Responsabilitatea comitetului editorial
Comitetul editorial are obligaţia de a păstra confidenţialitatea privind toate informaţiile legate de manuscrisele primite pentru publicare. Evaluarea materialelor se va face exclusiv pe criterii legate de conţinutul ştiinţific. Comitetul editorial este cel care decide publicarea sau respingerea studiilor primite la redacţie, ca urmare a unei evaluări realizate de membrii echipei de editare, dar şi a evaluărilor efectuate de recenzori.
Responsabilitatea evaluatorilor
Recenzorii vor evalua manuscrisele în conformitate cu următoarele: respectarea formularului de evaluare al editurii; se va păstra confidenţialitatea privind informaţiile conţinute de manuscris; se va semnala orice abatere de la normele de etică; evaluarea se va face exclusiv pe baza conţinutului ştiinţific al manuscrisului; recenzorii vor respecta planul cronologic al procesului de evaluare.